Over deze site

For English: scroll down.

OVER DEZE SITE

JiroDe aanleiding van deze site, was deze blog post over m’n eigen ervaringen in de gay cruising scene. De belangrijkste vraag hier luidt: HOE kan een cis homo bar toegankelijk worden/voelen voor transmannen? Welke praktische tips werken?

Om het begrip rond transgender-vriendelijkheid bij alle mogelijke locaties te vergroten en stimuleren, bied ik daarom een beloning aan: de ‘Golden Seal of Trans* Approval.’ Deze ‘gouden stempel’ kun je verdienen, maar deze kun je echter ook weer kwijtraken en dan kom je op de verschrikkelijke, gevreesde BLACKLIST

stampDeze site bestaat uit DE GOUDEN LIJST en alle strategieën en tips om er in te komen. Constant aan verandering onderhevig! Op dit moment zijn de praktische tips hier vooral gericht op seksclubs maar de bedoeling is dat ze ook bruikbaar gaan worden voor niet-seks feesten. Klik op de verschillende tabs: de bovenste zijn in het Nederland, de onderliggende in het engels.
Voor nieuws: scroll naar beneden op de homepagina voor recente blogberichten.

Let op: deze website is NIET bedoeld als een verzamelplaats voor algehele wenken aangaande transgender emancipatie en is niet gericht op het aanbieden van diepgaande gendertheorie. Ik concentreer me hier voornamelijk op de praktijk van feesten, clubs en (veilige) seks. En dan vooral voor transmannen en genderqueers in het FTM spectrum.
Deze website heeft niet het doel om te focussen op seksuele gezondheid van transgender Nederlanders in het algemeen, daar is nu een begin mee gemaakt op de Sense jongeren site.

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en het is nog niet voor 100% duidelijk wat nu precies veilig is (bijv: er bestaan nog geen condooms voor de vergrote transmannen clit). En ook is nu niet duidelijk wat veilig aanvoelt voor alle transgender mannen en transgender vrouwen: die zijn onderling zeer divers en hebben velerlei smaken.
Net zo divers als mannen en vrouwen die niet transgender zijn dus…

ABOUT THIS SITE

This site will contain info and documentation on transfriendly strategies.
Click on the different pages – upper tabs are Dutch, lower tabs are English translations. Most of these open source strategies are fitted to the Dutch society but may also be applicable in other western countries. Currently most strategies are focused on sex clubs but should also become useful for non-sex parties.
This site is not a guide to sexual health for Dutch trans* people in general, other sites are in development.

jirocodevlakJiro is a queer non-binary transman, long time prominent trans activist, initiator of TranScreen, designer of the Dutch symbol for bisexuality and the maker of The Bosoms, a trans webcomics series.

About Jiro
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: