Anderhalve-meterseks

Al enige tijd is het stil op deze site, en dat komt vooral door de Covid-19 pandemie. Vrijwel alle transvriendelijk en queervriendelijke locaties die ik noem in mijn Golden List zijn nu nog gesloten en gaan soms zelfs pas op 1 september open. Echter: op dit moment vindt wel een interessante campagne plaats waarvan ik niet weet of die buiten Nederland ook plaatsvindt: de campagne “sex date #NUffNIET!”. Een initiatief uit de LGBTQI+ community. Zij roepen alle genders en seksuele voorkeuren op elkaar nu vooral online op te zoeken, maar seksdates uit te stellen.

Deze klinkt een stuk meer aanspreekbaar en minder betuttelend dan het officiële overheidsbeleid voor singles in coronatijd. Ben je transgender en op zoek naar seks nu? Dan kan het helpen om deze site van Man-tot-Man eens te lezen.

Algemene tips om het risico op corona tijdens seks te verkleinen

  1. De kans dat je het virus oploopt of doorgeeft, wordt groter als je met meer verschillende mensen contact hebt;
  2. Je weet niet met hoeveel andere mensen je sekspartner contact heeft gehad;
  3. Het risico zit hem vooral in dicht bij elkaar zijn (binnen 1,5 meter), niet in de manier waarop je seks hebt;
  4. Het risico op corona-overdracht tijdens seks of intimiteit is nooit nul! Ook voordat je symptomen krijgt, kun je het virus overdragen. Jij of je partner kunnen zonder het te weten corona hebben. Bespreek van tevoren samen of jullie bereid zijn dit risico te lopen;
  5. Als je zelf niet bang bent om corona te krijgen, bedenk dan wel dat jij het weer door kunt geven aan anderen. Dus als je bereid bent om meer risico te lopen (bijvoorbeeld door veel sekspartners te hebben), probeer dan het risico dat anderen via jou het virus oplopen te verkleinen. Bijvoorbeeld door niet bij je ouders op bezoek te gaan en extra goed op te letten op afstand houden;
  6. Ga je bij iemand op bezoek? Was na binnenkomst eerst je handen voordat je intimiteit of seks hebt en erna. Je kan onderweg in contact gekomen zijn met corona (deurknoppen etc.). Reis liever niet met het openbaar vervoer naar je date.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.