Verklaring (NL)

Het is geen gewoon goud; het is transgoud!

Als je een homo bar, club of sauna hebt en je wilt laten merken dat je transmannen verwelkomt in je cliëntèle dan is het belangrijk dat je onderstaande verklaring in je website opneemt, en de lijst hieronder ondertekent. Wees een toonzetter! Laat zien dat je voorop loopt!

    “Wij zijn er trots op om te melden dat […naam van club…] een van de allereerste homo clubs is die openlijk en expliciet transmannen verwelkomt op al haar evenementen!
    Transgender mannen zijn altijd al deel geweest van de homo gemeenschap, maar wij vinden het belangrijk om nadrukkelijk uit te spreken dat wij, het personeel van […naam van club…], ons verantwoordelijk voelen voor de veiligheid van onze klanten. Transgender en niet-transgender.
    Wij erkennen dat transmannen sexy zijn en we verwelkomen hen graag als bezoeker bij ons.”

Zoals je ziet, staat er een zeer expliciete zin in over verantwoordelijkeid van jou en je personeel…
Hieronder staat de verklaring, als je deze ondertekent en naar mij stuurt, dan kom je automatisch op de GOUDEN LIJST – als je ervoor zorgt dat je er op BLIJFT dan zullen knuffels en blijdschap je ten deel vallen!

stamp
VERKLARING VAN TRANSVRIENDELIJKHEID

Hierbij ondertekenen wij, van Club […naam van club…], deze verklaring en ontvangen het Gouden Trans* Goedkeurings Zegel.

1. In geval van een transfobisch incident, zal deze club […naam van club…] daartegen stelling nemen en zorg dragen voor de veiligheid van haar transgender klanten. Ook als wij simpelweg onze locatie afstaan aan een feest dat door derden georganiseerd wordt, dan zullen wij hen vragen om zich bewust te zijn van transfobie.

2. Deze club verspreidt kennis en educatie aan haar personeel/vrijwilligers op regelmatig terugkerende basis en is bekend met transgender knelpunten.
Ook als wij simpelweg onze locatie afstaan aan een feest dat door derden georganiseerd wordt, dan zullen wij hen vragen om zich op de hoogte te brengen van transmannen issues.

3. De club noemt expliciet in al haar communicatie dat transmannen welkom zijn.
(“men only” is nu “men only, transmen are very welcome”)
Ook als wij simpelweg onze locatie afstaan aan een feest dat door derden georganiseerd wordt, dan zullen wij hen vragen om transmannen expliciet te noemen.

4. Voortschrijdend inzicht: wij geven aan dat we bereid zijn te leren en ons beleid aanpassen naarmate de ontwikkelingen op transgender emancipatiegebied veranderen.

5. Kortom: deze club verwelkomt OPENLIJK transmannen en erkent dat transmannen DEEL zijn van onze community.

Naam (eigenaar) …… & ……
Onderneming/Club ……
Datum ……
Handtekening …… & ……

5. Link: meer info op http://www.transgold.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.